MetaSolutions har fått uppdrag av Skolverket för strategisk rådgivning i samband med att myndigheten konsoliderar delar av sina arbetsprocesser. Resultatet är läroplaner som är mer tillgängliga för att enkelt kunna länka, referera och accessa.

Börje Lewin, IT-arkitekt på Skolverket; “MetaSolutions med lösningar för informationshantering och djup kompetens inom länkade data är ett val som jag är väldigt nöjd med. Vi får en snabb leverans med hög kvalitet.”

Eric Hjelmestam, VD MetaSolutions; “Vi är mycket stolta över att ha fått Skolverkets förtroende. Vi har ett unikt erbjudande och det tekniska djup som Skolverket kräver. Med vår spets inom länkade data fortsätter vi utveckla nya molntjänster baserat på EntryScape.”

Uppdraget till Skolverket kommer att avslutas och levereras under sista kvartalet 2015. MetaSolutions länkade data plattform EntryScape kommer användas för att validera att länkade läroplanerna enkelt kan användas vid uppmärkning av läromaterial.

För mer information, vänligen kontakta:
• Eric Hjelmestam, VD MetaSolutions AB, mobil +46 707 21 34 49, epost: eric@metasolutions.se

Om MetaSolutions

MetaSolutions utvecklar och säljer innovativa lösningar för avancerad informationshantering baserat på senast web arkitekturer och Länkade Data teknologi. Kunderna finns både i privat och offentlig sektor. MetaSolutions grundades 2011 som en spinn-off från forskning på Kungliga Tekniska högskolan samt Uppsala Universitet.

Om Skolverket

www.skolverket.se/om-skolverket