Välkommen, SCB – idag bli Sveriges dataportal tre gånger så stor!

SCB Logotyp

Med sina stora volymer av officiell statistik kommer det väl knappast som en överraskning att SCB kan göra sina datapubliceringar i unikt stor omfattning. Med SCB:s publicering av datamängder ökar våra nationellt publicerade datamängder på dataportal.se med 4000 – mer än en tredubbling!

SCB har dessutom många datamängder som är högaktuella i dessa tider av virusspridning. Nu kan medborgare i såväl Sverige som EU hitta dem enkelt, detta då alla datamängder också är publicerade på EU:s dataportal.

– Vi är verkligen stolta att ha fått förtroendet av SCB. Dels att hitta en helt automatiserad lösning för dem och dels att se att så många kvalitativa datamängder nu återfinns på den nationella portalen. Att många nu kan söka SCB:s data på ett enkelt sätt visar styrkan med DCAT-AP för att sprida sina data som öppna data, säger Eric Hjelmestam, VD på MetaSolutions.

Uppdraget från SCB var mycket tydligt: ingen ny manuell plåga, utan MetaSolutions skulle lösa detta på ett automatiserat sätt. Och det har vi gjort. Alla datamängder och all information uppdateras nattligen av MetaSolutions på uppdrag av SCB. Samtidigt arbetar SCB:s medarbetare vidare i befintliga processer och rutiner, helt utan störning.

– Vi är oerhört glada att ha fått förtroendet av SCB och vill hälsa dem varmt välkomna till Entryscape-familjen, avslutar Eric.

Se alla datamängder från SCB på dataportal.se.

Läs mer om EntryScape Free eller Ladda ned vår guide "Kom igång med öppna data"