Rekord: 1456 öppna datamängder publicerade

PSI-status

Sveriges största hack, Hack for Sweden, går av stapeln i helgen och på öppnadata.se syns nu flera nya publicister och många nya datamängder. Kul tycker vi!

Extra glädjande är att flera av nykomlingarna på öppnadata.se har använt sig av tjänsterna datahotell från internetstiftelsen eller vår öppna tjänst EntryScape Free. Där kan vem som helst enkelt skapa sina första publiceringar utan avgifter. Exempelvis finns nu Konsumentverket, Statistiska Centralbyrån och Polisen med bland dem som publicerar öppna data.

Flera organisationer, som tex. Kronofogden har gjort ytterligare publiceringar inför hacket så idag finns nu rekordmånga datamängder på portalen, 1456 st. MetaSolutions har idag hjälpt 17 av de 24 offentliga organisationerna som själva direkt publicerar på öppnadata.se med EntryScape Catalog eller via gratistjänster. Vi tackar för förtroendet!

Vi önskar alla hackare en lyckad hackning och alla publicister en massiv data-återanvändning. Vi ser fram emot att få ta del av alla bidrag som skapas.

Läs mer om EntryScape Free eller Ladda ned vår guide "Kom igång med öppna data"