EntryScape 3.11 – Harmoniserat gränssnitt med översiktsvyer, bättre notifikationer och uppgraderad tabellvy

EntryScape_Logotype_BG_Red

EntryScape är en öppen programvara för smart informationshantering. Sedan 2014 har EntryScape utvecklats till att bli den marknadsledande lösningen för metadata, öppna data och delade data i Sverige. I takt med att EntryScape växer kommer regelbundet nya uppdateringar. Här beskrivs förbättringarna med den senaste versionen.

En utforskare för länkade data
Introduktionen av en länkade data-läsare i EntryScape Catalog gör det betydligt enklare att utforska länkade data. Genom att visualisera relationer mellan olika datakällor kan du som användare enkelt navigera och upptäcka nya eller relaterade entiteter. Läsaren tillhandahåller ett intuitivt gränssnitt för att filtrera och söka efter specifika entiteter – vilket gör det mer effektivt att hitta relevant information. Detta ger bättre förståelse för komplexa datamängder och underlättar analys och beslutsfattande.

Översiktsvyer i nästan hela applikationen
I EntryScape 3.11 introduceras översiktsvyer som ersätter trepunktsmenyer i de flesta delarna av applikationen. Denna förändring förenklar användarupplevelsen avsevärt genom att ge en direkt överblick över tillgängliga funktioner och alternativ. Översiktsvyerna presenterar relevanta handlingar och information på ett intuitivt och lättillgängligt sätt, vilket gör det enklare att navigera och utföra uppgifter. Användare slipper nu gräva i trepunktsmenyer för att hitta vad de söker, vilket sparar tid och frustration. EntryScapes nya översiktsvyer förbättrar användarvänligheten och effektiviteten i applikationen avsevärt.

Fler Snackbars för att informera användaren om aktiviteter
EntryScape 3.11 introducerar en ökad användning av ”snackbars” för att informera användaren om pågående aktiviteter och statusuppdateringar. Dessa små, flytande notiser visas längst ner på skärmen och ger användaren en omedelbar överblick utan att störa arbetsflödet. Snackbars används för att bekräfta åtgärder, visa framsteg i processer och ge feedback på utförda handlingar. När snackbars används förbättras användarupplevelsen eftersom att det ges tydlig och omedelbar information om applikationens status.

Möjligheten att välja synliga rader i tabellvyn

I EntryScape 3.11 introduceras en ny funktion som ger användaren möjlighet att välja hur många rader som ska visas i tabellvyn. Detta ger användaren mer kontroll över sin arbetsyta och gör det möjligt att optimera visningen för olika behov. Användaren kan enkelt välja att visa fler eller färre rader beroende på hur detaljerad information de behöver. Den här nya funktionen ger en mer flexibel och anpassningsbar användarupplevelse i EntryScape.

Stöd för DWG och DXF som geografiska mediatyper

EntryScape ger nu stöd för DWG och DXF som geografiska mediatyper, vilket gör det enklare att hantera och visualisera geodata. Denna nya funktion gör det möjligt för användare att ladda upp och lagra DWG- och DXF-filer i EntryScape. Denna funktionalitet ger en mer omfattande lösning för hantering av geodata i EntryScape och gör det till ett värdefullt verktyg för användare som arbetar med DWG- och DXF-filer.

Testa senaste versionen på EntryScape Free

Du kan testa den nya versionen helt gratis på EntryScape Free med EntryScape Catalog och EntryScape Terms!

Nyheter

Öppen utveckling för öppna data

För dig som vill grotta ned dig i detaljer kan du läsa mer om alla ärenden med nyheter, buggfixar, ändringar och annat i versionen på vår öppna projekthantering och källkod som finns vid Bitbucket.

På vår hemsida kan du läsa mer om EntryScape Free och testa gratis. En ändringslogg (changelog) med allt om vad som är nytt finns att läsa här. För dig som är intresserad av ärenden inklusive buggfixar relaterat till denna version av EntryScape finns att läsa här.

Läs mer om EntryScape Free eller Ladda ned vår guide "Kom igång med öppna data"