EntryScape 3.9 – ny design av Workbench, förbättringar vid filersättning och samlingar laddas om rätt

EntryScape_Logotype_BG_Red

I denna mindre uppdatering av EntryScape kommer nu stöd för att hantera data, dokument och resurser med fler och andra URI:er än t.ex. HTTP. Workbench får nytt och förbättrat utseende i linje med resten av EntryScape som även visar upp hur mycket EntryScape verkligen älskar relationer och länkningar mellan entiteter! Samtidigt blir det nivå upp för EntryScape Terms som nu uppdaterar korrekt för dina samlingar baserat på källterminologier!

I takt med att EntryScape fortsätter att växa och utvecklas berättar huvudutvecklarna MetaSolutions mer om hur det utvecklas. Här är en uppdatering om det som hänt:

Ny design av EntryScape Workbench

Med denna version får EntryScape Workbench ett uppfräschat och förbättrat utseende som går i linje med övriga EntryScape-moduler och designspråket. Nu blir konfigurerade enhetstyper en del av sekundär navigering och Workbench får samma trevliga översiktliga vy som även Catalog och Terms har sedan länge. Enhetligheten och en konsekvent design gör det nu lättare att komma in i värmen med EntryScape!

EntryScape Workbench visar att den älskar relationer

EntryScape älskar att möjliggöra länkade data och relationer både människor, information och data. Med nya versionen av EntryScape så blir det tydligare med relationerna för relationer mellan undertyper, endast tillgängliga via överordnad enhet, och relaterade typer, som blir tillgängliga både via överordnad enhet och oberoende. Nu blir relationer mellan informationsresurser och entiteter tydligare!

Stöd för fler olika URI:er för filscheman

Det är inte alltid användare har tillgång till data och resurser i system som har HTTP-länkar vilket har gäckat vissa användare i sin hantering av metadata med EntryScape. Därför kommer nu stöd för fler olika URI:er för filscheman. Det här behöver konfigureras i EntryScape per instans och är för närvarande inte tillgängligt per default. Den här förbättringen gör mycket skillnad för dig som jobbar med en delad lagringsyta internt i till exempel nätverksbaserat.

Se namnet på den uppladdade filen vid ersättning av fil

Detaljer är viktiga och att arbeta i mörker är svårt. Nu kan användare äntligen se namnet på den uppladdade filen i dialogrutan vid ersättning av fil. Inget mer arbete i blindo vid filhantering alltså. Nu kan alla se ljuset och ersätta lättare och bättre.

EntryScape Terms fixar uppdateringar av samlingar med källterminologier

Nu kan EntryScape Terms äntligen fixa samlingar kring källterminologier som inte uppdateras korrekt ibland efter byte av koncept. Det här förbättrar när du byter koncept och har att göra med källterminologier. Uppdateringar sker nu som de ska. Rätt ska vara rätt!

Testa senaste versionen på EntryScape Free

Du kan testa den nya versionen helt gratis på EntryScape Free med EntryScape Catalog och EntryScape Terms!

Nyheter

Öppen utveckling för öppna data

För dig som vill grotta ned dig i detaljer kan du läsa mer om alla ärenden med nyheter, buggfixar, ändringar och annat i denna version på vår öppna projekthantering och källkod som finns på BitBucket.com.

Väl mött och ha en fortsatt trevlig start på året – vi hörs igen!

Du kan läsa mer om EntryScape Free och testa gratis här.

Ändringslogg (changelog) med allt om vad som förändrats finns att läsa här.

Du kan se alla ärenden inklusive buggfixar relaterat till denna nya version här.

Om EntryScape

EntryScape är en öppen programvara för smart informationshantering t.ex. metadata, öppna data, delade data, interna data och geodata. EntryScape är öppen källkod. Sedan 2014 har EntryScape utvecklats till att bli den marknadsledande lösningen för hantering av metadata, öppna data, geodata och delade data i Sverige.

Läs mer om EntryScape Free eller Ladda ned vår guide "Kom igång med öppna data"