EntryScape 3.6 – utökade möjligheter med importerade terminologier samt etiketter och begränsningar för terminologier från externa källor

EntryScape_Logotype_BG_Red

Vi är glada att vi nu kan annonsera EntryScape version 3.6! I denna version blir EntryScape bättre på att hantera terminologier och importerar dessa bättre med utökad funktionalitet. Du som arbetar med WMS-tjänster och visualiseringar av dessa kan även se fram emot mer ordning och reda på hur deras lager visas.

Hej allihopa!

Nu är EntryScape i version 3.6 här! EntryScape är en öppen programvara för smart informationshantering t.ex. öppna data, delade data, interna data och dokumenthantering. EntryScape är tillgänglig som öppen källkod. Sedan 2014 har EntryScape utvecklats till att bli den marknadsledande lösningen för metadata, öppna data och delade data i Sverige.

I takt med att EntryScape växer i användning och MetaSolutions växer publicerar vi mer information om hur EntryScape utvecklas. Här är är det som är nytt i denna version:

Förbättrad import av terminologier
Importen i EntryScape Terms av terminologier som använder SKOS är nu förbättrad och det går att begränsa användningen till att endast utöka befintliga terminologier.

Redigera terminologier som bara tillåter utökningar
Tänk dig att du bara vill bygga vidare på en terminologi. Om du t.ex. importerar Svenska Akademiens Ordlista (SAOL) eller Svenska Akademiens Ordbok (SAOB) som en SKOS-terminologi så kan du nu begränsa den vid importen så att du endast kan skapa förbättringar och inte göra ändringar i ursprungliga terminologin. T.ex. så skulle du då bara kunna lägga relaterad slang eller dialektala ord men inte ändra det som fanns innan.

Länk till Service Desk för tekniska fel direkt i meny
När du är inloggad på EntryScape har du en till länk du når via användarikonen. Det är en länk som öppnar ditt e-postprogram för att skicka ett ärende om hjälp till EntryScape Service Desk. Du kan alltid e-posta EntryScape Service Desk när du får tekniska fel.

Vid andra handhavandefrågor är det EntryScape Community som gäller och det når du som vanligt här.

EntryScape_Logotype_BG_Red

Terminologier kan läsa etiketter från extern källa
EntryScape Terms kan nu läsa etiketter från extern källa. Detta gäller bara om terminologin stödjer detta.

Uppdatera begränsad terminologi från källa

Har du importerat din terminologi från extern källa? Har du begränsad möjligheten av utökning lokalt men vill kunna uppdatera usprunget? Toppen, nu fungerar det också så att du kan behålla dina egna utökningar men ändå få en uppdaterad ordlista från den externa källan!

 

Testa senaste versionen på EntryScape Free

Du kan testa den nya versionen helt gratis på EntryScape Free med EntryScape Catalog och EntryScape Terms!

Nyheter

Öppen utveckling för öppna data

För dig som vill grotta ned dig i detaljer kan du läsa mer om alla ärenden med nyheter, bugfixar, ändringar och annat i nya versionen på vår öppna projekthantering och källkod som finns vid BitBucket.

Väl mött och ha en fortsatt trevlig höst – håll utkik på bloggen efter nästa uppdatering!

Här kan du läsa mer om EntryScape Free och testa gratis:

https://entryscape.com/sv/free/

Ändringslogg (changelog) finns att läsa här:

https://bitbucket.org/metasolutions/entryscape/src/master/CHANGELOG.md

Här kan du se alla ärenden inklusive buggfixar relaterat till versionen av EntryScape:

https://metasolutions.atlassian.net/jira/software/c/projects/ES/issues/?jql=project%20%3D%20%22ES%22%20AND%20(status%20%3D%20Resolved%20OR%20status%20%3D%20Closed)%20AND%20fixVersion%3D3.6%20ORDER%20BY%20updatedDate%20DESC

Läs mer om EntryScape Free eller Ladda ned vår guide "Kom igång med öppna data"