EntryScape 3.5 – introducerar projekttyper, disponsitionsvy och förbättrade visualiseringar

EntryScape_Logotype_BG_Red

Nu släpps EntryScape i version 3.5! I denna version blir EntryScape ännu mer tillgängligt och du kan nu nyttja sekundär navigering med tangentbord. Med anpassad konfiguration kan du kan lägga till olika typer av kataloger för metadata t.ex. fokuserade på öppna data, geodata eller interna och delade data. Du kan också välja olika projekttyper i Workbench för hantering av dokument och samlingar. Alla beskrivningar du gjort i ett förslag följer även med när förslaget blir till datamängd.

Hej allihopa!

Nu är EntryScape i version 3.5 här! EntryScape är ett öppen programvara för smart informationshantering t.ex. öppna data, delade data och interna data. EntryScape är tillgänglig som öppen källkod. Sedan 2014 har EntryScape utvecklats till att bli den marknadsledande lösningen för metadata, öppna data och delade data i Sverige.

I takt med att EntryScape växer i användning och MetaSolutions växer publicerar vi mer information om hur EntryScape utvecklas. Här kommer en uppdatering om det som hänt:

Det du gjort i Förslag följer med till Datamängd
En hett efterfrågad nyhet är här! När du beskrivit ett Förslag och sedan lägger till den som Datamängd så kommer all metadata som titel och beskrivning följa med på de språk som du beskrivit. Tidsbesparande om något! Därför är vi extra glada att presentera detta.

Dispositionsvy
Nu kan du enkelt söka efter attribut och fält när du vill redigera entiteter i EntryScape. Du kan även klicka i dispositionsvyn för att hoppa till det fält du vill redigera. Detta gäller alla entiteter i EntryScape, oavsett om det är förslag, datamängder, kontakter eller något annat!

Psst… Kom ihåg bara att aktivera Rekommenderade och Frivilliga fält för att söka och klicka på de fälten!

Projekttyper i EntryScape Catalog
EntryScape har nu stöd för projekttyper i EntryScape Catalog och det här kan användas för att skapa kataloger med en specifik typ av data. Kanske kommunens stadsbyggnadsförvaltning behöver en öppna data katalog som fungerar både med DCAT-AP och INSPIRE? Eller behöver säkerhetsavdelningen en typ av katalog endast för säker hantering av interna data? Med 3.5 blir det enkelt att skapa katalog för ändamål!

Projekttyper i EntryScape Workbench
EntryScape har nu stöd för projekttyper i EntryScape Workbench. Det är nu möjligt att konfigurera din Workbench för att kunna lägga upp olika typer av dokument t.ex. för att kunna skapa olika typer av samlingar eller visningar och delningar.

Förbättrade visualiseringar och fler projektioner
EntryScape har nu förbättrat stöd för visualiseringar av kartor av t.ex. WMS- och WFS-tjänster. Stöd för fler WMS-projektioner genom transformation av koordinater från en projektion till en annan. Allt fungerar galant med EntryScape Blocks som ger dig tillgänglig visning av öppna data för externt bruk eller delade data inom organisationen – direkt i er webbmiljö.

Enklare sekundär navigation via tangentbord
EntryScape har nu förbättrad tillgänglighet och stöd för sekundär navigation via tangentbord. Genom Tab-tangenten är det nu enklare att navigera genom EntryScape med stöd i text och utan muspekaren.

Testa EntryScape version 3.5

Du kan testa den nya versionen helt gratis på EntryScape Free med EntryScape Catalog och EntryScape Terms!

Nyheter

Öppen utveckling för öppna data

För dig som vill grotta ned dig i detaljer kan du läsa mer om alla ärenden med nyheter, bugfixar, ändringar och annat i version 3.5 på vår öppna projekthantering och källkod som finns vid BitBucket.

Väl mött och ha en trevlig sommar – vi hörs snart igen!

Här kan du läsa mer om EntryScape Free och testa gratis:

https://entryscape.com/sv/free/

Ändringslogg (changelog) finns att läsa här:

https://bitbucket.org/metasolutions/entryscape/src/develop/CHANGELOG.md

Här kan du se alla ärenden inklusive buggfixar relaterat till EntryScape version 3.5:

https://metasolutions.atlassian.net/jira/software/c/projects/ES/issues/?jql=project%20%3D%20%22ES%22%20AND%20(status%20%3D%20Resolved%20OR%20status%20%3D%20Closed)%20AND%20fixVersion%3D3.5%20ORDER%20BY%20updatedDate%20DESC

Läs mer om EntryScape Free eller Ladda ned vår guide "Kom igång med öppna data"