Nytt och billigare startpaket av EntryScape Catalog!

Vi är glada och ödmjuka att ha en stor majoritet av Sveriges datapublicister som användare av EntryScape Catalog. Vi tackar för förtroendet! Under 2021 har vi utvecklat systemet vidare och än idag är EntryScape den enda datakatalog som stödjer hela den svenska standarden DCAT-AP-SE 2.0.0. Många nya funktioner har också tillkommit.

Men vi har också fått återkoppling och önskemål, framför allt från de som klarar arbetet med metadata på egen hand. Vi får frågor för en tjänst som är mer avgränsad, med mindre support och stöd från oss.

– Vi har hört och lyssnat på intressenter och kunder, därför erbjuder vi nu en ny “gör det själv”-paketering av EntryScape Catalog. Men vi gör inte avkall på fullt stöd för hela DCAT-AP-SE eller vår snabba tekniska support, säger Eric Hjelmestam, VD på MetaSolutions.

Den snabbaste och billigaste starten för att dela data

Paketeringen “gör det själv” som har ett mycket lägre pris och är enkelt att beställa av oss kan sättas upp på en dag. Med ett lågt pris kan den beställas direkt av oss då priset är långt under gränsen för direktupphandling.

Då EntryScape är öppen källkod så går det att drifta själv, välja “gör det själv” eller utveckla något eget. Bara ta fram kalkylatorn och se vad som är mest prisvärt för er. För 2000 kr per månad driftar, uppdaterar och supportar vi er installation.

Mer hjälp önskas – mer hjälp erbjuds

– Paradoxen nu är att fler vill arbeta ”gör det själv” samtidigt som vi även får önskemål från andra om mer hjälp. Därför gör vi nu direkt användarsupport tillgänglig till alla som redan använder SMALL eller LARGE idag. Du startar med att skaffa en användare på vår community. Teknisk support fortsätter som vanligt via vår service desk, berättar Mattias Axell, utbildare vid MetaSolutions.

Men vi har mycket ny funktionalitet också som utvecklats under 2021. Det har gjort att vi nu behöver uppdatera de tidigare paketen till Small v2 och Large v2.

Några axplock:

  • Dataportal som kan designas och implementeras på egen webb
  • Delade data med visningar på intranät
  • Flera nya features för geodata
  • Utökad drift med stöd mer disk och API anrop
  • Datamallar för snabbare publiceringar

 

Mer geodata i paketen

Geodata stödet har växt på flera sätt. Mest tydligt är stödet i EntryScape för INSPIRE dvs hela svenska NMDP4.0, med detta på plats så kan man kan skördas till Geodataportalen. Därmed är EntryScape Catalog den enda lösning som helt stödjer både DCAT-AP-SE och NMDP. Våra kunder efterfrågat alltmer att kunna publicera data på båda dataportal.se samt Geodataportalen.

För er som vill så går det även att anpassa en geodataprofil så att ens geodata uppfyller både DCAT-AP2 och NMDP4. Beskriv en gång – uppfyll två EU-direktiv. Skönt!

Med geodata är det naturligt att arbeta både öppet och internt delat redan dag 1. Med att ta två grepp samtidigt, kan man även attackera den tid och energi som idag går åt till att skicka filer fram och tillbaka i din organisation. Detta finns som stöd i Large v2 och räcker inte det för din organisation så kan vi i Tailored lösa delning mellan flera myndigheter som samarbetar. Givetvis med en standard.

Snygg presentation – en egen dataportal på din webb

EntryScape Blocks finns nu i Small v2. Så du kan nu styla en snygg dataportal på din egen webb i enlighet med ditt varumärke och webbdesign. Det här tar bara ett par timmar och du kan börja redan dag ett. Med en egen dataportal så visar du enkelt och snyggt upp de datamängder, showcase, ideer och datatjänster du publicerat. Med Large v2 kan du även bygga en dataportal på ditt intranät, delade data.

En snygg webb blir ännu snyggare med vår gömda pärla, visualiseringar som finns i EntryScape Catalog sedan 2020. Du konfigurerar dem själv sedan visas de upp på din egen webb.

För er som vill ha ännu mer

Tailored finns det vi kan och som du kan välja och vraka emellan så som specifika funktioner eller tjänster som du vill hal. Kanske utökad support för en integration? Självklart är det här inte lika enkelt som att välja våra paketerade varianter men ger dig större kontroll över vad just du vill ha. Arbetar du i en organisation med statistik i verktyget pxWeb och vill öppna denna data automatiskt med support från oss? Eller vill du ha en unik systemintegration som automatiserar dina processer. Listan kan göras lång.

För att komma till de uppdaterade priserna och se alla detaljer klickar du här.

Återigen vill vi tacka alla våra kunder för förtroendet!

Läs mer om EntryScape Free eller Ladda ned vår guide "Kom igång med öppna data"