EntryScape 3.1 – spara tid med datamallar och snabbredigera med tabellvy!

EntryScape_Logotype_BG_Red

Idag säger vi välkommen till EntryScape 3.1! I denna version välkomnar vi den nya funktionen datamallar till världen och kan börja snabbredigera flera metadatafält enklare tack vare den första versionen av tabellvy i EntryScape Catalog!

Hej på er!

Förra månaden släppte vi EntryScape 3.0 och denna månad släpper vi en ny mindre versionuppdatering. I denna version finns följande större ändringar.

Tillagt

– Första version av Datamallar

– Tabellvy för att ändra flera fält för metadata samtidigt

– Notifieringssystem (så kallade snackbars, vanligt inom designspråket Material UI)

– Global hantering av felmeddelanden

– Förslag syns nu vid översikt av datamängd

– Begräsning av presenterad statistik för att bara täcka mest använda filer och API:er

Vad är datamallar?

Datamallar är en spännande nyhet som vi rullar ut till kunder efter behov under utvecklingens gång. Funktionen sparar dig inom t.ex. kommun en hel del tid genom att ha göra mycket av jobbet åt dig när du ska ta fram, bereda och publicera en datamängd. Med Datamallar får du olika mallar för datamängder som redan finns i publicerade i andra kommuner, regioner, myndigheter och offentliga bolag och dessa mallar har redan en massa fält ifyllda som du annars hade behövt lägga tid på att beskriva. Det vill säga de enda beskrivningarna som behöver anpassas är de som är unika för din organisation. Med datamallar kan du förbereda, beskriva och publicera datamängder som redan verifierat har eller kan publiceras som öppna data på en bråkdel av den tid som det annars tagit.

Vad är tabellvy?

Tabellvy hjälper dig att enkelt visa och redigera beskrivningar för flera datamängder samtidigt. Du kan själv konfigurera vilka kolumner för dina beskrivningar som du vill visa och du kan begränsa dig till några få eller visa allihopa – det är som du vill. Du använder EntryScape Catalog, tittar på listan över datamängder och klickar sedan tabellvy – och vips så har du möjligheten att snabbredigera flera fält för dina beskrivningar en masse!

Öppen utveckling för öppna data

För dig som vill grotta ned dig i detaljer kan du läsa mer om alla ärenden med nyheter, bugfixar, ändringar och annat i version 3.1 på vår öppna projekthantering och källkod som finns vid BitBucket.

Jämför skillnaderna mellan föregående version och denna version:

https://bitbucket.org/metasolutions/entryscape/branches/compare/3.1.0%0D3.0.0

Här kan du se alla ärenden inklusive buggfixar relaterat till EntryScape version 3.1:

https://metasolutions.atlassian.net/jira/software/c/projects/ES/issues/?jql=project%20%3D%20%22ES%22%20AND%20status%20%3D%20%22Resolved%22%20AND%20fixVersion%3D3.1%20ORDER%20BY%20created%20DESC

Om EntryScape

EntryScape är öppen källkod för informationshantering som gör organisationer bättre på att hantera, tillgängliggöra och publicera öppna data, delade data och interna data. Tillgänglig som öppen källkod på BitBucket. Sedan 2014 har EntryScape utvecklats till att bli den marknadsledande lösningen för metadata, öppna data och delade data i Sverige.

Väl mött, vi hörs snart igen!

Läs mer om EntryScape Free eller Ladda ned vår guide "Kom igång med öppna data"