EntryScape 3.7 – filtrera dina datamängder, legend till kartor och bli en mästare på begrepp

EntryScape_Logotype_BG_Red

Nu släpps EntryScape i version 3.7! I denna version blir det lättare att hålla reda på datamängder genom att du kan ändra ordning och filtrera dem baserat på om de är publicerade eller inte och om de är publicerade som öppna data eller interna data för organisationens eget bruk. Det finns även en hel del förbättringar med visualiseringar och en helt omgjord hantering av samlingar med begrepp.

Hejsan hoppsan!

Vi inleder 2023 med EntryScape i version 3.7! EntryScape är en öppen programvara för smart informationshantering t.ex. metadata, öppna data, delade data, interna data och geodata. EntryScape är öppen källkod. Sedan 2014 har EntryScape utvecklats till att bli den marknadsledande lösningen för metadata, öppna data och delade data i Sverige.

I takt med att EntryScape fortsätter att växa och utvecklas berättar huvudutvecklarna MetaSolutions mer om hur det utvecklas. Här är en uppdatering om det som hänt:

Filtrera bland datamängder
Användare har bett om att lättare kunna hitta bland datamängder. Nu är äntligen filtreringen här! Men det häftigaste är att listan kan filtreras baserat på om du vill se datamängder som är publicerade eller inte. Det går också att filtrera baserat på om de är publicerade offentligt eller internt!

Ändra ordningen på listan baserat på ändring

Har du många entiteter listade i din EntryScape? Bra jobbat! När en användare kikar in bland datamängder i en katalog går det nu att arrangera om ordningen på listan baserat på ändringdatum. Lättare att hitta rätt. Självklart kan du fortfarande söka fram det – om du vet vad det du söker efter heter!

Visualiseringsförbättringar med CSV och WMS
Med 3.7 kan du sätta titel till kartor som genereras baserat på CSV-filer med WGS84-koordinater. Du kan även sätta titel på CSV-kartan för att berätta vad som visas. Dags att sätta din prägel på världen och inte gömma det du vill visa upp!

Lägg till en legend till dina kartor
Visst är det trevligt med informationstavlor som har en legend och berättar vad som är vad av det du ser på en karta? Med EntryScape 3.7 möjliggörs nu en legend som förklarar vad som visas på kartan. Förhoppningsvis kommer det här hjälpa fler att hitta mer och hitta rätt! Fiffigt va?

EntryScape Terms har blivit ordentligt förbättrad
Gillar du Wordfeud, Wordle eller Svenska Akademiens Ordlista? Då har du hittat rätt! EntryScape Terms har fått sig en ordentlig omgörning för att göra det lättare att hantera samlingar som du har att göra med. Det är verkligen på tiden att kunna samla dina favoritbegrepp och länka ihop dem från andra terminologier med andra för din användning. Oavsett om du organiserar begrepp länkat från EU eller lägger in själv i en samling så blir livet lättare för dig.

Nya kartbibliotek och rättningar
Nu använder EntryScape kartbiblioteket OpenLayers istället för Leaflet – en trevlig förbättring om du gillar att visualisera dina data för andra med kartor. Äntligen så radbryts också entiteter med långa titlar på rätt ställe i listvyn. Dessutom sparas checklistan ordentligt. Check på den!

Testa senaste versionen på EntryScape Free

Du kan testa den nya versionen helt gratis på EntryScape Free med EntryScape Catalog och EntryScape Terms!

Nyheter

Öppen utveckling för öppna data

För dig som vill grotta ned dig i detaljer kan du läsa mer om alla ärenden med nyheter, bugfixar, ändringar och annat i version 3.7 på vår öppna projekthantering och källkod som finns vid BitBucket.

Väl mött och ha en fortsatt trevlig start på året – vi hörs igen!

Du kan läsa mer om EntryScape och testa EntryScape Free helt gratis här.

Ändringslogg (changelog) med allt om vad som är nytt finns att läsa här.

Du se alla ärenden inklusive buggfixar relaterat till nya EntryScape versionen här.

Läs mer om EntryScape Free eller Ladda ned vår guide "Kom igång med öppna data"